II. Erzsébet királynő lovagolni ment. II. Erzsébet lovagol.

II. Erzsébet lovagol! Két és fél hónap után először hagyta el házi karanténját a brit uralkodó. II. Erzsébet királynét egy 14 éves Fell Pónin kapták lencsevégre a Windsori kastély kertjében. Őfelsége gyermekkora óta megszállottja a lovaknak. Fiatalon versenyzett is, azóta pedig több száz lovat tart.

Lovam-Lovasok.Hu

II. Erzsébet lovagol! A brit uralkodó lovagolni ment kedvenc birtokán.

A 94 éves uralkodó teljesen elzárkózott az utóbbi időszakban, csak 98 éves férje és néhány fős személyzet mehetett közel hozzá. Még a miniszterelnökkel és tanácsadóival is csak telefonon tartotta a kapcsolatot.

Legutóbb május 12-én szólt népéhez, az ápolók világnapján, amikor megköszönte az egészségügyi dolgozóknak kitartó munkájukat.


Forrás: euronews.com

Tudtad, hogy II. Erzsébet királynő megveszik a lovakért? Még 4 évesen kapta az első lovát, azóta pedig gyakorlatilag sose hagyta abba a lovaglást. Erre bizonyíték a People magazin fotói a 93 évesen is még mindig lovagló előkelőségről.

Lovam-Lovasok.Hu

Egyébként a királynő lovas szenvedélye igencsak jól dokumentált, 2014-ben egy könyvben Károly herceg elmesélte, hogy egyszer megkérdezte őt, hogy megnézi-e a helyszínen a teniszmeccseket Wimbledonban, mire ő lazán rávágta, hogy

nem valószínű, ha csak nem lesznek ott lovak és kutyák.

 

Forrás: 24.hu

Az angol királynő már kisgyermekként sok időt töltött a lovak társaságában. A háború alatti katonai szolgálatban ugyan elsajátította az autószerelés fortélyait és később is szívesen használt terepjáró gépkocsit, ám a lovakhoz sohasem lett hűtlen. Szenvedélyes lovas és királynőként a mai napig hódol szenvedélyének. A lovassport és a lóversenyzés támogatójaként is jól ismert a szigetországi uralkodó.

Lovam-Lovasok.Hu


Nyers ló hozzászoktatása a lovas súlyához