A siófoki Plázst alapító kezébe kerülhet a festői lómenhely

A siófoki Plázst alapító „helyi őstermelő” kezébe kerülhet a festői lómenhely, ami mellé egy NER-milliárdos jár pihenni

A Balatontól délre van egy szép fekvésű terület, ahol egy pár hatalmas állatmenhelyet üzemeltet: az állam által elkobzott állatokat gondozzák itt, lovak, kecskék, bikák legelésznek. Czinkóczky Csaba és Gabriella megszállottan dolgozik, hogy az állatoknak minél jobb legyen. Nemrég azonban kiderült, hogy egyik napról a másikra szinte mindent elveszíthetnek, mert a földet más szerezheti meg. Moskovics Judit riportja.


Lovak, bikák, szamarak és kecskék. Mintegy 70 nagytestű mentett állat él ezen a hatalmas területen, Siófok-Törekiben. Ez a „kamasz” ló például ataxiás, ami az ő esetében azt jelenti, hogy deformált a nyakcsigolyája, ezért koordinációs problémái vannak, időnként elveszíti az egyensúlyát, és eldől. Egykori gazdája számára haszontalan.

Kecskemét mellett, egy kis faluban nagyon sok állatot elvettek egy asszonytól, aztán ezeket a lovakat nem tudták hova tenni, sokkal rosszabb helyre kerültek, mint ahol voltak. Azt a cikket olvasva telefonáltam az állatvédő egyesületnek, hogy itt van ez a terület, jöjjenek ide ezek a lovak, és szívesen segítünk átszállítani őket. Ezzel kezdődött az egész

Tovább olvasom az rtl.hu Házon kívül oldalon >>>