Kapcsolatteremtés a lóval

Kapcsolatteremtés a lóval. Lovasként a ló együttműködéstől függünk, ezért a ló és lovas közötti kapcsolat kölcsönös tiszteleten alapul.

Elsőként minden jövendőbeli lovasnak fel kell mérnie a ló erejét és nagyságát. A legtapasztalatlanabb lovasok is tudják, hogy a lovak és lovasok közötti kapcsolat nem alapulhat csupán erőszakon – ha így lenne, akkor mindig a ló akarata érvényesülne.

A ló sikeres irányításának akár földről, vagy nyeregből történik az a titka, hogy az ember nyugodt és magabiztos legyen.

Tehát mielőtt ténylegesen elhatározzuk, hogy megülünk egy lovat időt kell szentelnünk annak, hogy megszokjuk a vele való munkát. A legtöbb lovas létesítmény boldogan fogadná az udvar körüli segítséget: ez jó lehetőség arra, hogy meg tanuljunk természetesen viselkedni a lovak közelében. A ló akkor a legboldogabb, ha magabiztosan és határozottan kezelik. És valószínű, hogy ideges lesz, ha kezelője izgulós, és kísérletezik vele. A lóval mindig határozottan, de becsületesen kell bánni: így megtanulja, hogy mit várunk tőle.

A lovas feladata

hogy megtanítja, mi elfogadható és mi nem. A ló képzésének alapja ugyanaz, mint bármely más állaté -ha a ló a követelményeknek megfelelően cselekszik, megjutalmazzuk, amikor nem csendesen megdorgáljuk. Ehhez következetesnek kell lennünk abban, amit kívánunk. Nem tisztességes dolog ráborulnunk a pónink nyakára, ölelgetni, és csókolgatni, hogy aztán elnáspángoljuk, ha a helyét változtatva véletlenül a lábunkra lép.

Lovam-Lovasok.Hu

Kapcsolatteremtés a lóval

Helytelen a lovat megbüntetni akkor, amikor mi hozzuk magunkat olyan helyzetbe, hogy megsérülhetünk. Lehet, hogy abban a pillanatban úgy gondoljuk, hogy a ló nem lép ránk szánt szándékkal, ha el tudja kerülni. A lóval vagy pónival folytatott kommunikációs eszközök között a hangadás áll a első helyen. Hangunk tónusából, az állat tudni fogja, ha kedvesek vagyunk vele, és azt is ha nem . Tehát a hangunk segítségével tudjuk megértetni a lóval ha jól viselkedik, vagy ha rosszul.

Parancsaink legyenek mindig érthetőek és egyszerűek ha a ló valamit rosszul csinál egy szigorú nem gyakran elég hogy tudassuk vele.

A lovaknak, ahogy az embereknek is, különböző a vérmérsékletük és a jellemük, és nem minden ló jön ki ugyanolyan jól minden emberrel. Egy heves, ideges ló valószínűleg nem érzi jól magát egy hasonlóan agresszív személlyel valószínű, hogy jobban reagál egy halkabb személyiségre. Egy nyitott ember magabiztosságot sugároz, és visszafogott jelemével, egy kicsivel több erőfeszítést tud kicsalogatni a lóból.